A TERMÉSZET EREJÉVEL!

„Olyan mezőgazdálkodásra van […] szükségünk, amely úgy állít elő értékes, szermaradványmentes, egészséges és biztonságos élelmiszereket és egyéb nyersanyagokat, hogy közben megőrzi a környezetet, az élővilágot, a tájat s benne az embert, közösségeit és kultúráját. Vagyis életet teremjen a föld, s ezzel biztosítson megélhetést az őt megművelő parasztnak, embernek, családnak és helyi közösségnek. Ez a III. évezred nagy kihívása, melynek csak akkor tudunk megfelelni, ha a földet nem csupán termelőeszköznek, hanem létünk alapjának, a vidéki térségeket nem csak termelési, hanem társadalmi és biológiai élettérnek is tekintjük […].

Paradigmaváltás, az eredeti értékekhez való visszatérés előtt áll a világ.”

Dr. Ángyán József, egyetemi tanár

Gabonafélék

Napraforgó

Kukorica

Repce